Notizie

04/08/2014

Grande successo dell"™asta di beneficienza "ArT-SHIRT"

Brojnu publiku protekloga je petka u Art zonu Kandler u Puli privukao program 6. Dana stvaralaštva pod nazivom "arT-SHIRT". Te je večeri ispred Artstudio Gallery održana aukcija majica koje su 25. srpnja u Puli i 27. srpnja u Medulinu oslikali brojni umjetnici iz Pule, Medulina, Rijeke, ali i poznata imena poput zamjenika istarskog župana Miodraga Čerine, pulske dogradonačelnice Elene Puh Belci, pročelnice za kulturu Pule Jasmine Nine Kamber, medulinskog donačelnika Damira Demarina. Odazvali su se i predstavnici medija pa su tako majice oslikale poznata voditeljica i urednica TV Nove Vesna Petrović Foškera, zatim novinarka TV Nove Ksenija Mezgec Joka, novinar HINA-e Daniel Sponza, članica Uprave TV Istre Jelena Vitasović, ali i glazbenici Vesna Nežić Ružić, Bruno Krajar i čole Macola. Svoj doprinos humanitarnoj akciji dali su i umjetnici Mladen Milotić, Igor Fabris, Sonja Milotić Šesto, Monika Petrović, Martina Vojnić, Vesna Jaklin Pantić, članovi Udruge Art studio, Udruge Medulin Art, Udruge Rotonda iz Vinkurana, zatim članovi Udruge cerebralne paralize Istarske županije, korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula i brojni građani. U programu arT-SHIRT sudjelovalo je i dvoje slovenskih autora, keramičarka Maja Fonda Cirman i akademski kipar Boštjan Novak.

Ukupno su oslikane 93 majice, a na humanitarnoj aukciji one su se mogle kupiti po početnoj cijeni od 50 kuna. Prodano je 70 majica, a preostale se mogu razgledati i kupiti do 20. kolovoza u Artstudio Gallery (Porta Stovagnaga 5) radnim danom od 18 do 21 sat.

Prihod od prodaje majica namijenjen je Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za rad likovne radionice. Sav prihod od prodaje oslikanih majica Udruzi će biti uručen 20. kolovoza na zatvaranju 6. Dana stvaralaštva u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.