Notizie

08/09/2014

Il Presidente della Repubblica di Croazia Ivo Josipović in visita a Pola

Predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je danas pulsko brodogradilište Tehnomont te je u pratnji istarkog župana Valtere Flege i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića razgovarao i sa članicama istarskog ogranka Hrvatske udruge žena poduzetnica. Predsjednica Uprave brodogradilišta, a ujedno i predsjednica istarskog ogranka udruge poslovnih žena KRUG Gordana Deranja pozdravila je prvog čovjeka države zaželivši mu ugodnu dobrodošlicu te mu je ukratko predstavila rad udruge. Deranja je istaknula kako žene danas u pojedinim segmentima društva još uvijek nisu u podjednakom odnosu s muškarcima, no dodala je kako se ipak zamjećuju određeni pozitivni pomaci.

Josipović je zahvalio svim članicama udruge na njihovom doprinosu u izjednačavanju položaja s muškarcima, posebice na tržištu rada, dodavši kako bez žena nema ni napretka. Govoreći pak o brodogradnji, Josipović je kazao kako brodogradilišta poput Tehnomonta i Uljanika svakako imaju perspektivu na međunarodnom tržištu, posebice stoga što su prepoznati po iznimnoj kvaliteti svojih proizvoda.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić na udruženju s istarskim poduzetnicama zahvalio je Josipoviću na dolasku te je kazao kako je posebno ponosan što je rad i zalaganje istarskih poduzetnica nadaleko prepoznat. Podsjetio je kako je predsjednica Uprave Tehnomonta Gordana Deranja ove godine proglašena najboljom menadžericom Hrvatske te kako se u Gradu Puli iznimno poštuju ženska prava, pa tako primjerice, više od pola pročelničkih mjesta pripada upravo pripadnicama nježnijeg spola.

Istarski župan Valter Flego pohvalio je dosadašnju suradnju s istarskim poduzetnicama te je naglasio kako je iznimno važno razvijati prisutnost žena u društvenom, gospodarskom i političkom životu, kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Na kraju druženja predsjednik Josipović u pratnji domaćina obišao je brodogradilište i osobno s upoznao s aktualnim projektima u tijeku.