Notizie

02/10/2014

Aperta a 17ª Fiera dell'artigianato d"™Istria

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u Puli svečano otvorio 17. obrtnički sajam Istre koji se na prostoru Karoline održava do nedjelje 5. listopada.  

Nakon minute šutnje za prvog istarskog župana i pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca, pozdravivši okupljene, Josipović je pozdravio i pohvalio rad  istarskih obrtnika koji prkose kriznom vremenu i svojim rukama i idejama zarađuju za život. Nadodao je također kako će se zauzeti za reformu u gospodarstvu upravo kako bi se poduzetnicima i obrtnicima pomoglo, jer su oni pokretači gospodarstva Hrvatske.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je zadovoljstvo što se ovaj sajam održava u Puli te kako vjeruje da će obrtništvo u Istri početi jačati. "Pula je grad s mnogim zapuštenim vojnim objektima koji su danas neiskorišteni potencijal, a njihova prenamjena može pomoći svima, pa i obrtnicima", kazao je Miletić. Istarski župan Valter Flego kazao je kako je uz otvorenost granica i globalizirano tržište teško odrediti kako usmjeriti budućnost poslovanja i dodao da tome pomažu upravo ovakvi sajmovi.

Inače, na ovogodišnjem sajmu predstavit će se 142 izlagača, od čega 62 iz Istarske županije, 77 iz ostalih dijelova Hrvatske i tri iz inozemstva.