Notizie

03/10/2014

Ricco programma in occasione della Settimana dei bambini

Gradska knjižnica i čitaonica Pula priključuje se obilježavanju Dječjeg tjedna posebnim programima na Dječjem odjelu Središnje knjižnice i u Dječjoj knjižnici.

Knjižničarke Dječjeg odjela Središnje knjižnice osmislile su niz aktivnosti: u ponedjeljak, 6. listopada u 18 sati gostuje udruga Pusti priču s pričaonicom "Mali ljudi sanjaju velike sne"; u utorak, 7. listopada u 10 sati Tamara Teković, sakupljačica slikovnica iz Rovinja, održat će radionicu za prvašiće OŠ Monte Zaro pod nazivom "Slika, slika, sličica - pročitana je slikovnica"; u četvrtak, 9. listopada u 10 sati na programu je pričaonica povodom Svjetskog dana pošte "Poštar Zvonko i čarobno dvorište"; u petak, 10. listopada u 10 sati "Najljepše je ipak biti dijete", a u subotu, 11. listopada u 11 sati "Pssst"¦ pričica!"

Dječja knjižnica svojim će se programom pridružiti obilježavanju Dječjeg tjedna radionicama posvećenima spomenarima te izložbom starih spomenara u holu Dječjeg kreativnog centra. Budući da je tema Dječjeg tjedna "Ljubav djeci prije svega", u Dječjoj će se knjižnici izrađivati spomenari kao izraz ljubavi prema prijatelju te čitati stihovi o prijateljstvu i ljubavi.

Marko Ferek, autor knjige Hiperaktivni sanjari, 7. listopada 2014. u 18 sati u Središnjoj knjižnici održat će predavanje o ADHD-u, čime se u Dječjem tjednu pridružujemo i obilježavanju tjedna tog najčešćeg poremećaja među mladima.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci koja se u Hrvatskoj održava u prvom punom tjednu listopada, a osmišljena je s namjerom da se usmjeri pozornost odraslih na potrebe i prava djece.