Notizie

15/10/2014

Gli alunni da Treviri in visita a Pola

Danas je u prostorijama Komunalne palače održan prijem učenika koji sudjeluju u projektu "Mostovi prijateljstva". Osnovna škola Šijana domaćin je dugogodišnje  međunarodne suradnje s  IGS školom iz Triera, a ove se godine od 14. do 18. listopada održava susret učenika koji je prepun različitih programa a cilj mu je zbližavanje stanovništva dvaju gradova, posebice djece.

Učenike i njihove profesore u Komunalnoj palači ugostile su zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, te im darovale prigodne poklone.

Puh Belci je u ime Grada Pule gostima iz Triera zaželjela toplu dobrodošlicu, te  je kazala kako se dobra suradnja potvrdila kroz godine kako među školama tako i među gradskim institucijama. Ujedno se zahvalila OŠ Šijana na sudjelovanju u ovom i sličnim projektima koji su od velike važnosti za Grad. Nadovezala se kako se nada da će unatoč lošem vremenu gosti uspjeti posjetiti pulske povijesne znamenitosti kroz vrijeme koje će provesti u Puli.

Grad Pula i njemački Grad Trier pobratimljeni su od 1971., a razmjena učenika ovih gradova traje već četvrtu godinu zaredom.