Notizie

20/10/2014

"I giganti luminosi" sono il progetto turistico pi๠innovativo in Croazia

Pulska svjetlosna instalacija dizajnera Deana Skire "Svjetleći divovi" dobitnik je nagrade Hrvatske turističke zajednice za Inovaciju godine u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma u Opatiji.

 "Iznimno smo ponosni na ovo priznanje Turističke zajednice i činjenicu da je, zahvaljujući   zajedničkom angažmanu dizajnera, struke, sponzora, organizatora i gospodarstva, ovaj projekt postao još jedan prepoznatljiv simbol Pule i razlog dolaska brojnih turista", istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić. "Projektima poput Divova, Pulu pozicioniramo kao destinaciju koja se temelji na pružanju iskustava koji su više od klasične ponude "sunca i mora". Naša nova noćna vizura na vrlo kreativan način pruža jedan poseban doživljaj, kako za Puležane tako i za naše goste. Ovo je bio hrabar projekt te samim time priznanje struke još više znači, a sigurno je da će nam biti poticaj da se i u budućnosti usudimo razmišljati van ustaljenih okvira", dodao je Miletić, naglasivši kako je ovaj projekt odličan primjer sinergije svih uključenih strana koji može služiti za primjer i u budućim projektima.

"Svjetleći Divovi" premijerno su osvijetljeni u sklopu festivala Visualia koji je u suradnji s Turističkom zajednicom Pule organizirao šetnju ulicama i trgovima grada. Svjetlosno putovanje, pri kojem je prikazan spektakularan program, doživio je vrhunac pred tisućama posjetitelja na pulskoj rivi. Dizalice su nastavile svijetliti i nakon inauguracijske, svečane priredbe, te svakodnevno uveličavaju noćnu vizuru grada na svaki puni sat u trajanju od 15 minuta, počevši od 21 sat do ponoći. Time je Pula dobila novi izgled kojim se može svrstati među atraktivnije europske i svjetske gradove.

Da su "Svjetleći divovi" prepoznati i van granica Hrvatske, govori i nominacija za najbolju svjetsku svjetlosnu instalaciju u 2014. godini u sklopu natječaja "city.people.light. Ranije ovog mjeseca "Svjetleći Divovi" našli su se u prestižnom društvu europskih i svjetskih metropola poput Londona, Lyona, Ankare, Seula i Copenhagena te se zahvaljujući glasovima publike čvrsto pozicionirali na prvom mjestu.

Glasanje za ovu nagradu traje do kraja mjeseca na linku: http://www.peoplechoiceaward.eu/