Notizie

27/10/2014

Incontro con i professori americani

Zamjenica istarskog župana Viviana Benussi i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci danas su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, održale sastanak s uglednim predstavnicima američkog Sveučilišta Truman State - prof. dr. Patrickom Lecaqueom i dr. Mariom Di Stefano.   

Zamjenica Benussi, tom je prilikom, zaželjela dobrodošlicu gostima te im je ukratko predstavila posebnosti županije. Također, izrazila je zadovoljstvo već započetom i budućom suradnjom na području visokoškolskog obrazovanja. Zamjenica Puh Belci kazala je, pak, kako Pula želi biti studentskim gradom te s tim ciljem, u suradnji s Županijom, ulaže u izgradnju studentskog kampusa i menze.

Profesori iz SAD-a su u Istri već boravili u lipnju ove godine i tom su prilikom najavili da je namjera njihovog Sveučilišta, u suradnji s Europskim centrom za mir i razvoj Sveučilišta za mir UN-a - podružnica Pula, osnovati Centar za liderstvo i Visoku međunarodnu školu  umjetnosti, u Puli.

Cilj ovog drugog posjeta je najava početka Centra za liderstvo, predstavljanje programa rada i očekivane koristi. Profesori su, tijekom današnjeg susreta, govorili i o programu rada škole i o njenoj planiranoj ulozi na lokaciji koja bi omogućila školovanje zainteresiranim u Istri i cijeloj Hrvatskoj , ali i u susjednim zemljama.