Notizie

12/11/2014

La gara internazionale IRONMAN arriva a Pola!

Danas je u pulskom hotelu Park Plaza Histria održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena međunarodna triatlon utrka IRONMAN 70.3 koja će se u rujnu iduće godine održati u Puli. Riječ je o utrci izdržljivosti u sklopu koje natjecatelji moraju plivajući prijeći dionicu dugu 1,9 kilometara, zatim 90 kilometara biciklističke staze te pretrčati 21.1 kilometara.

Prema riječima zastupnika utrke za Hrvatsku Igora Ribarića, utrka će se u Puli održati 20. rujna 2015. godine te se očekuje do 2800 natjecatelja iz cijeloga svijeta. "Pula je uvrštena u kalendar natjecanja za iduću godinu i veoma nam je drago što je naša inicijativa prepoznata i dobro prihvaćena. Siguran sam da Pulu očekuje veliki sportski spektakl koji će Pulu promovirati Europom i šire", kazao je Ribarić te je detaljnije govorio o tehničkim karakteristikama i o predispozicijama same utrke.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je organizatorima na ukazanom povjerenju te je dodao kako su se Pula i Istra već dokazali kao dobri domaćini uvijek spremni na nove izazove i manifestacije, podsjetivši na spektakl hokeja u Areni i Red Bull Air race utrke u Rovinju. "Svim sudionicima želim puno sportske sreće i ugodan boravak u našem gradu", istaknuo je Miletić.

Generalni direktor IRONMAN Europe Thomas Dieckhoff izrazio je zadovoljstvo što se utrka održava upravo u istarskoj regiji budući je odlično povezana s važnijim europskim sredinama u kojima su triatlon utrke veoma popularne. "U Puli se zaista osjećamo dobrodošli i siguran sam da će ova utrka u Hrvatskoj biti jedna od najatraktivnijih u cijelom kalendaru natjecanja. Imate odlične predispozicije za to, od predivne obale i unutrašnjosti, srdačnih stanovnika i izvanrednih smještajnih kapaciteta te sam gotovo siguran da će utrka u Puli postati tradicionalna", kazao je Dieckhoff.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim koji je svima poželio ugodan boravak u Puli, a značaj manifestacije prepoznalo je i Ministarstvo turizma te je zamjenik ministra Daglas Koraca kazao kako se i ova sportska priča odlično uklapa u turistički program "365" čiji je konačni cilj upravo produžetak turističke sezone.