Notizie

17/11/2014

Presentato il progetto "Valigetta della scuola dell'infanzia"

Danas je u prostorijama Zajednice Talijana u Puli održano predstavljanje zajedničkog projekta koji provode tri talijanska dječja vrtića pod nazivom "Valigetta della scuola dell'infanzia", odnosno "Škrinjica predškolskog odgoja".

Prema riječima ravnateljice DV-SI Rin Tin Tin Tamare Brusich saznajemo kako u projektu pored pulskog vrtića Rin Tin Tin iz Pule, sudjeluju i Girotondo iz Umaga te Paperino iz Poreča. "Na ovaj se način "Škrinjicom predškolskog odgoja" željelo ponuditi pomoć i podršku roditeljima čija djeca prelaze iz dječjeg vrtića u prvi razred osnovne škole tako da im se objasni cjelokupan razvoj djeteta u toj dobi" kazala je Brusich te je nadodala kako škrinjica sadrži tri knjižice, jedna je priručnika za roditelje, druga je igraća knjižica koja sadrži osnovne i djeci interesantne podatke o gradovima koji sudjeluju u projektu te treća stvar je cd koji sadrži razne igre namijenjene djeci predškolske dobi. Također je istaknula kako se ovaj projekt uklapa u projekt zavičajne nastave koji provode vrtići u Istarskoj županiji a čija je svrha pridonijeti boljitku upoznavanja djece sa svojim zavičajem.

Čestitke na uspješno realiziranom projektu uputili su u ime Grada Pule i Zajednice Talijana zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, u ime Grada Umaga zamjenica gradonačelnika Floriana Basanesse Radin, u ime Grada Poreča zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović te ispred Talijanske unije Maurizio Tremul. Potom je prigodno izvedena i pjesma "Ciao, ciao maestra mia" koju su pjevali učenici OŠ-SE"Giuseppina Martinuzz".

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Talijanske unije uz pomoć Otvorenog sveučilišta iz Trsta.