Notizie

28/11/2014

La notte di San Silvestro a Pola con il concerto di Gibonni

U prostorijama pulske Komunalne palače danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji blagdanski program "Prosinac u gradu" koji će građanima Pule ponuditi preko 150 različitih manifestacija, a kulminirat će spektakularnim dočekom Nove 2015. godine na pulskom  Forumu uz Gibonnija i goste. Zanimljivi će se programi održavati svakodnevno na lokacijama Giardina, pulske tržnice, Portarate, Foruma kao i Istarskog narodnog kazališta, Gradske čitaonice, Kina Valli te brojnih galerija i šatora na Portarati.

Program 17. po redu "Prosinca u gradu" ukratko je predstavila pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber: "Preko 150 raznih događanja, koncerata i izložbi pridonijet će blagdanskom raspoloženju, a program je rađen na način da se za svakoga nađe ponešto", rekla je Kamber posebno izdvojivši 20. proslavu rođendana Rock caffea koja će se sastojati od isto toliko koncerata na pulskoj Portarati a započet će 19. prosinca nastupom grupe Elemental.

 Pomoćnica pročelnice Lidija Musi naglasila je kako prosinački program svake godine  raste a ove je godine posebna pozornost posvećena programu za djecu, stoga će i sam program započeti na djeci najdraži dan- blagdan Sv. Nikole. Posebno je izdvojila kazališne, plesne i lutkarske predstave koje će svakodnevno biti organizirane za najmlađe Puljane u Dječjem kreativnom centru kao i druženje s Djedom Mrazom od 13. do 24. prosinca na istoj adresi. Sve spomenute aktivnosti bit će besplatne.

Na predstavljanju programa prisustvovali su i predstavnici sponzora. Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić napomenuo je kako je ponosan što je upravo Zagrebačka banka generalni sponzor ove manifestacije, te što se dio zarade vraća zajednici.   Reli Slonim, izvršni direktor Arenaturista nadodao je kako je ovaj program dobar za zajednicu i za turizam, te je čestitao svima onima koji su sudjelovali u osmišljavanju kreativnog prosinačkog programa.

Program "Prosinac u gradu" završit će tradicionalnim novogodišnjim vatrometom kojeg svojim sugrađanima i ove godine poklanja TZ Pula.

Cjelokupni program možete pogledati ovdje.