Notizie

16/12/2014

Stagione turistica da record con ottimi risultati finanziari

Na današnjoj 3. sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Pule održanoj u hotelu Park Plaza Histria, usvojeno je izvješće o radu zajednice za prvih šest mjeseci ove godine, a usvojen je i rebalans financijskog plana za 2014., kao i prijedlog programa aktivnosti i financijskog plana za iduću godinu.

Predsjednik TZ-a Grada Pule Boris Miletić zahvalio je svim turističkim djelatnicima i gospodarskim subjektima za još jednu rekordnu sezonu. Naime, u izvješću o radu TZ-a stoji kako je u prvoj polovici godine u Puli ostvareno čak 21% više dolazaka i 19% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Domaći gosti ostvarili su povećanje noćenja od 4%, a strani povećanje od 21%. U navedenom razdoblju ostvareno je ukupno 4.637.000,00 kuna prihoda što je u usporedbi s planom za 2014. ostvarenje od 56%.

"Ukupni prihodi veći su za 20% od planiranih jer su porasli prihodi od boravišne pristojbe i turističke članarine. Prihodi iz proračuna Grada, TZ-a Istarske županije, HTZ-a i ostali prihodi planirani su u većem iznosu zbog dobivanja sredstava na raznim natječajima", pojasnila je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj dodavši kako je zbog viška prihoda nad rashodima nužno bilo donošenje rebalansa financijskog plana.

Usvojen je program aktivnosti i financijski plan za iduću godinu u kojem su navedene sve manifestacije i aktivnosti koje će TZ Grada Pule podržati. Među njima su već tradicionalne manifestacije poput Dana antike - Pula Superiorum, Pula pleše, Istra hand made i Istra Gourmet, a svakako će biti zanimljivo vidjeti nastavak festivala Visualia koji je lani paljenjem Svjetlećih divova polučio odlične rezultate.