Notizie

29/01/2015

Annunciato il programma del primo Carnevale polese

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Pula službeno najavljen program prvog Pulskog karnevala koji će se održati 07. veljače 2015. godine. Najavi programa nazočili su predstavnici Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013., koji su ujedno i organizatori karnevala, te karnevalske grupe Veli Vrh i Valmade. U ime sponzora karnevala, Grada Pule i TZ Pula, prisutni su bili i predsjednik gradskog vijeća Robert Cvek i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Cinkopan Korotaj ukratko je obrazložila program naglasivši da je okupljanje maškara predviđeno u 9:30 sati na pulskoj Karolini odakle će povorka krenuti prema Areni, a zatim Istarskom ulicom prema Portarati. "Na Portarati će se zatim održati smotra maski, a cijeli događaj glazbom će popratiti Duo Bevanda. Oko 12:30 maškare se sele na pulsku tržnicu, a u 18 sati za njih je organiziran Ples pod maskama u pulskoj Zajednici Talijana - Circolu", rekla je Cinkopan Korotaj, napomenuvši kako su svi događaji vezani uz Karneval potpuno besplatni.

Cvek je iskoristio priliku da se zahvali svim organizatorima koji su omogućili provedbu ovako lijepe i zabavne manifestacije, te je izrazio želju da Pulski karneval postane tradicija u gradu. "Očekuje se 18 grupa, sveukupno 500-tinjak sudionika. Ne treba zaboraviti ni paljenje Pusta uz fritaju koje će se odigrati na Velom Vrhu 17.02. i koje će označiti kraj karnevalskim radostima", napomenuo je Cvek te pozvao građane da se u što većem broju pridruže prvom Pulskom karnevalu.