Notizie

19/02/2015

L'ambasciatrice istrialiana in Croazia Veleposlanicain visita a Pola

Gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica istarskog župana Viviana Benussi primili su danas u prostorijama Komunalne palače veleposlanicu Izraela u Republici Hrvatskoj Nj.E. Zinu Kalay Kleitman. Miletić je u prijateljskom  razgovoru istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti izraelsku veleposlanicu koja je po prvi puta u posjeti Puli otkako je prošle godine stupila na ovu funkciju, a Kalay Kleitman je naglasila kako je oduševljena ljepotama Istre i Pule.


Gradonačelnik Miletić kratko je upoznao veleposlanicu s bogatom poviješću Pule te planovima razvoja, a razgovor se uglavnom bazirao na temama gospodarstva i turizma. Miletić je rekao kako izraelska iskustva možemo koristiti u razvoju poljoprivrede, upotrebi tehnologija te korištenju vode. Isto tako, istaknuo je kako svake godine broj turista koji u Istru dolaze iz Izraela raste, te da i na tom području možemo ostvariti značajnu suradnju.

Nj.E. Kalay Kleitman zahvalila se gradonačelniku Miletiću i dožupanici Benussi na gostoprimstvu te istaknula kako još uvijek postoje teme o kojima se mora raspravljati, a to su načini da se stranim ulagačima, pa tako i ulagačima iz Izraela, omogući jednostavniji pristup hrvatskom tržištu. "Potrebno je ukloniti neke prepreke na nacionalnoj razini poput brze izmjene propisa i spore birokracije", rekla je Kalay Kleitman, naglasivši kako je zadovoljna suradnjom na lokalnoj razini, te se nada ponovnom posjetu Puli.