Notizie

04/03/2015

Laboratorio: "Diritto d"™accesso alle informazioni"

Danas je u prostorijama Komunalne palače za tridesetak polaznika održana radionica "Pravo na pristup informacijama" koju organizira Državna škola za javnu upravu. Prisutne uvodno je pozdravila pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja.

Svrha ove radionice je da polaznici kroz predavanja, vježbe i primjere iz dosadašnje prakse dobiju potrebna znanja, odnosno prodube postojeća, iz područja prava na pristup informacijama, a koja se tiču Zakona o pravu na pristup informacijama te ostalih vezanih zakona i podzakonskih akata . Radionica je prije svega bila namijenjena svim državnim i javnim, lokalnim i regionalnim službenicima.

Grad Pula već dugi niz godina provodi politiku informiranja i direktnog dijaloga s građanima putem Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike, odnosno putem službenika za informiranje. Grad Pula informira javnost i putem službene web stranice Grada dokumentima i informacijama koji su javno dostupni. Ovu pozitivnu praksu Grad planira nastaviti i ubuduće jer se jedino dijalogom i transparentnim načinom vođenja grada može dodatno podignuti kvalitetu življenja u Puli. Naime, Grad Pula je svojim rezultatima kroz usredotočenost i transparentnost u poslovanju i odnosu s građanima postala prepoznatljiva kako na nacionalnom nivou tako i u širim regionalnim okvirima što dokazuje brojnim priznanjima i nagradama. Pula je primjerice prema LOTUS-ovom istraživanju već niz godina pri samom vrhu kada je riječ o transparentnosti rada uprave.