Notizie

06/03/2015

Annunciati i seminari professionali sulla qualità della pubblica amministrazione in Istria

Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli predstavljen projekt "Istarska javna uprava - kvaliteta u službi građana". Riječ je o projektu čiji je krajnji cilj jačanje stručnih kapaciteta javne uprave u Istarskoj županiji, a to će se činiti nizom seminara i edukacija koje započinju u travnju ove godine.

Kao domaćin predstavljanja, okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić te ukratko objasnio način na koji se posluje u Gradu Puli, kao najvećem istarskom gradu,  a gdje se istodobno vodi računa i o kvaliteti. "Pula posluje na društveno odgovoran način što potvrđuje i certifikat IQNet SR-10 kojega je Grad zasluženo dobio. Godinama smo na popisu najtransparentnijih gradskih uprava, a odnedavno i u renomiranom društvu Global Compacta, inicijative pokrenute od strane UN-a koja propisuje određene norme poslovanja, i kojih se mi u Puli odavno pridržavamo", napomenuo je Miletić.

Župan Istarske županije Valter Flego također je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ovakvog projekta, napomenuvši kako je uvijek bitno učiti, dolaziti do novih spoznaja, pa čak i onda kada se nalazite na popisu najefikasnijih javnih uprava, kao što je to slučaj s Istarskom županijom. "Građani su krajnji korisnici naših usluga, oni će na kraju prosuditi jesmo li bili uspješni u našim naporima da javna uprava radi kvalitetno", rekao je Flego.

Predstavljanju projekta nazočio je i dr.sc. Zoran Pičuljan, zamjenik ministra uprave Republike Hrvatske zajedno s glavnim organizatorom ovoga projekta prof.dr.sc. Dariom čerđom, predstojnikom katedre Upravnog prava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Najavljen je i ukratko objašnjen program seminara koji uskoro započinju, a koji su otvoreni za sve djelatnike javne uprave Istarske županije koji svoj rad žele učiniti još kvalitetnijim.