Notizie

30/06/2016

àˆ iniziata la pulizia notturna delle strade cittadine

U sklopu programa održavanja čistoće grada, Pula Herculanea će od jučer u noćnim satima (od pola noći do jutra) započela sa svakodnevnim ručnim pranjem javnih površina kamionom cisternom. Kao i svake godine, porastom temperatura i povećanjem broja i frekvencije ljudi u užem gradskom središtu javlja se potreba za uvođenjem ručnog pranja grada. 

Prema rasporedu, ručno pranje ulica obuhvaća sljedeće ulice: Giardini, Kandlerova, Forum, Sergijevaca, Trg Portarata, Maximilijanova i Flanatička ulica), Dobrilina, Švalbina, Dalmatinova, Trg Republike, Anticova, Leharova, Augustov prolaz, prolaz Sv. Nikole, Riva, dio Kolodvorske ulice i Riva. Naknadno će se u program pranja uvesti i ostlae ulice: Istarska ulica, Trg Nimfej, Amfiteatarska, Flavijevska, Dobrilina, Marulićeva, Radićeva, Mletačka, Rakovčeva, Stankovićeva i Zagrebačka,  Tomasinijeva, Jeretova i Arsenalska ulica. Podsjećamo, najveći problem u ručnom pranju ulica (cisternom i šmrkovim) predstavljaju parkirana vozila i stolovi ugostiteljskih objekata postavljeni na javnim površinama. Što se tiče pranja i ispiranja javnih zahoda prema programu održavanja ti se objekti peru jednom dnevno u jutarnjim satima, a po potrebi i češće. Svaki petak, a po potrebi i češće, prat će se i spomenik u Titovom parku.

Također, radi podizanja razine usluge u ljetnim mjesecima uvest će se  popodnevna i večernja smjena dodatnih pometača za uži gradski centar, a na kritičnim lokacijama posude za komunalni otpad (blizina ugostiteljskih objekata) praznit će se i više puta dnevno.

Osim pranja ulica i javnih površina, Pula Herculanea je još početkom mjeseca travnja započela s pranjem posuda za komunalni otpad. Isti se peru vodom pod pritiskom od 150 bara i dezinfekcijskim sredstvom, a obavlja se i čišćenje od raznih nakupljenih nečistoća.

Pranje posuda izvršeno je već na cijelom području grada kao i na području Valbandona i Fažane i Ližnjana. Nakon završetka cijelog ciklusa ponovo će se započeti s pranjem posuda u Puli  kao i u turističkim naseljima. Ukoliko se ukaže potreba, na pojedinim lokacijama posebice tijekom ljetnih mjeseci, posude će se dodatno prati. Pored toga, Pula Herculanea se u pravilu uvijek odaziva na pozive građana kad isti ukazuju na češću potrebu pranja posuda na određenim lokacijama.