Notizie

01/07/2016

Venerdଠricco di eventi culturali

Danas započinje 22. Međunarodni kazališni festival PUF u  organizaciji  Saveza kulturno umjetničkih društava grada Pule i suorganizaciji Kazališta Dr. Inat. Održavanje festivala omogućili su sponzori i medijski pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija, Grad Pula - Upravni odjel za kulturu, Turistička zajednica grada Pule, Veleposlanstvo države Izrael u Hrvatskoj,  Pliva d.d., Arenaturist d.d. Pula, PPHE hotel, Lira Intersound d.o.o., DC Rojc, Jazz bar Fiorin, Pevec, Glas Istre, TV Nova, HRT Radio Pula, Regional Express i Soundset. PUF su 1994. godine osnovali Branko Sušac iz pulskoga Kazališta Dr. Inat, Davor Mojaš iz dubrovačkoga Lera, Nebojša Borojevič iz sisačke Daske i Romano Bogdan iz čakovečkoga Pinkleca. Danas su na programu tri događaja, u Istarskom narodnom kazalištu, na Kaštelu i u Jazz Bar Fiorinu.

Istarsko narodno kazalište - predstava Matije Ferlina "Staklena menažerija" u 20.30 sati
Matija Ferlin u svojoj novoj predstavi Staging a Play: Staklena menažerija otvara međupodručje između apstraktnog plesućeg tijela i konvencija kazališnog jezika. Ferlin i njegova skupina od četiri plesača tako upravljaju gotovo nemogućim zadatkom, u kojem se kazalište ponovno izumljuje kroz potencijal tijela naspram teksta. Kazališni prostor pružit će osnovu za razvijanje napetosti u propitivanju kazališnih konvencija i otkrivanja novih imaginacija. Predstava se temelji na motivima drame Staklena menažerija autora Tennesseeja Williamsa u posebnom dogovoru s University of the South, Sewanee, Tennessee, SAD.


Kaštel (PPMI) - predstava Anno Domini 2016. u 22.15 sati
Ljetna kolekcija autora i režisera Mehdi Farajpour groteska je o dvije riječi  - ''Modi'' i ''Politici''. Također se bavi različitim definicijama koje proizlaze iz te dvije riječi: ''Pomodna politika'' te ''Politička moda''. Tematika se bavi mnome i nama, ljudima i nedostatkom individualnosti, identiteta. Moderan čovjek osudio je samoga sebe na ''Ne više postojati'', krećući se u krivom smjeru te ustrajući na tome ignorirajući sebe i svoje prirodne korijene. Ljetna kolekcija je demonstracija ljudskih grešaka, krhkosti, nostalgije i usamljenosti. Predstavu izvode Dora Brkarić, Ivona Medić, Vladimir Butković, Vedran Štimac, Andrea Joksić, Ana-Maria Horvat, Valentina Bekina, Gaia Radić, Elena Orlić, Toni Flego, Fran Vozila, Pino Ivančić, Katrina Elizabeth Bastian, Neus Canalias, Lisa Marie Hennig-Olsen, Helene Beilvaire.

Jazz bar Fiorin -  koncert  Fiorin Jazz Trio feat. Simone Lanzi u 23.30 sati
S početkom u 23.30 sata nastupit će Simone Lanzi iz Trsta na kontrabasu, Uglješa Novaković iz Zagreba na alt saxu,  Zoran Schmitz iz Varaždina na gitari i Sebastian Stell iz Pule na bubnjevima.


Gradska knjižnica i čitaonica - Ljeto u hladu knjige: edukativno-kreativna radionica od 10-12 sati.
Za najmlađe korisnike Gradska knjižnica i čitaonica pripremila je mnoštvo kreativnih radionica - svaštaonica punih iznenađenja, uz zanimljive knjige, priče, pjesme, crtanje, slikanje i maštanje. Edukativno - kreativne radionice održavaju se svakodnevno od 10 do 12 sati i namijenjene su djeci od 3 do 10 godina.


De Villeov uspon - Youth on Rise, DJ program od 20-23 sata
Večerašnji izvođač Filip Ščekić a.k.a. SZCH je producent, DJ i radijski voditelj  na Radiju 808. Izdavao je pod etiketama Always Human Tapes i LLL, a odnedavno ima i vlastitu, low income $quad. Preferira neobične slotove za nastup koji pružaju priliku za puštanje glazbe koja ne pronalazi mjesto na partijima.