Notizie

13/07/2016

Inaugurata la mostra "Rilassati - l'arte in funzione"

U sklopu manifestacije 8. Dani stvaralaštva Udruge Art studio u prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a (ECPD) u pulskoj Flaciusovoj ulici jučer je otvorena izložba "Opusti se - umjetnost u funkciji". Pred mnoštvom ljubitelja umjetnosti izložbu je otvorila Branka Orlić, dok je predstavnica domaćina ECPD-a Gordana Ajduković poručila kako je ova organizacija vrlo rado ugostila izložbu. Riječ je o središnjem događaju ovogodišnjih Dana stvaralaštva koji, u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Pješčanoj uvali, donose rekordan broj od 20 različitih programa.

Prošlogodišnju ideju nekadašnje ravnateljice Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Branke Orlić da se keramikom ukrase uporabni predmeti - stolice, rado je prihvatio idejni začetnik manifestacije Igor Fabris te okupio 23 umjetnika koji su tu ideju i podržali. "Bilo je vrlo izazovno ukrasiti različite stolice keramikom. Uglavnom su to bile derutne i odbačene stolice, jedna klupa i jedna ležaljka koje su nakon šestomjesečnog intenzivnog rada dobile sasvim novo ruho i sjajno se uklopile u obnovljeni prostor ECPD-a", rekao je Fabris.

Postav prati i hvalevrijedan katalog te film o tijeku nastanka radova, kao trajni podsjetnik koji će Udruga dodijeliti svakom autoru.  "Opusti se - umjetnost u funkciji" može se razgledati do 15. kolovoza.