Notizie

18/07/2016

I membri di Lions club hanno visitato la sala del Consiglio municipale

Danas je u Gradskoj vijećnici u Puli održan prijem članova međunarodnog Lions cluba.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić iskazao je dobrodošlicu mladim gostima te je u kratkim crtama predstavio Pulu: "Ovo je otvoren grad stanovnika mnogo nacija i vjeroispovijesti koji zajedno žive u međusobnom poštivanju i toleranciji. Među najvećim ekonomskim dostignućima svakako je brodogradilište Uljanik koji već desetljećima prehranjuje vrijedne radnike i njihove obitelji. Bili smo u prošlosti poznati i kao vojni grad, nešto što smo s nezavisnom Hrvatskom i ulaskom u NATO i EU uspjeli promijeniti i polako prilagoditi sve većem turizmu koji nam je danas izrazito bitna gospodarska grana." - rekao je Miletić.

Predsjednica Lions cluba Pula Dubravka Orlić Bašlin zahvalila se gradonačelniku na prijemu i lijepoj prilici da zajedno s članovima kluba po prvi puta posjeti Pulu i Komunalnu palači.

Nakon kratke prezentacije članova iz raznih zemalja svijeta, od Finske i Nizozemske do Turske i Izraela, usljedila su pitanja gradonačelniku od kojih je najdetaljnije stiglo od člana iz Hong-konga kojega je zanimalo koje su najveće prepreke s kojima se Grad Pula i sam gradonačelnik nosi prilikom planiranja budućnosti grada. Gradonačelnik Miletić odgovorio je kako su često glavna prepreka velika očekivanja stanovnika i malo proračun kao i prespora otvorenost poduzetništvu.

Cilj Lions cluba je stvarati i učvršćivati duh razumijevanja među ljudima svijeta pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici kroz međunarodnu suradnju.