Notizie

01/08/2016

La Città di Pola ha pubblicato la seconda Relazione sulla sostenibilità G4

Kao članica renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact, Grad Pula danas je na svojim internetskim strancima (http://www.pula.hr/uploads/media/GRI_G4_PULA.pdf) službeno objavio drugi Izvještaj o održivosti G4 koji pomaže organizacijama u postavljanju ciljeva, mjerenju učinka i uvođenju promjena s ciljem povećanja održivosti poslovanja i u kojemu je naveden postignut napredak u odnosu na prvo izvješće iz 2014. godine.

Naime, međunarodno dogovoreni podaci i mjerila u izvještaju G4 omogućavaju da informacije sadržane u izvještajima o održivosti postanu dostupne i usporedive svima, pružajući dionicima kvalitetne informacije za donošenje odluka. Izvještaj o održivosti pruža podatke o utjecajima organizacije na okoliš, društvo i ekonomiju. Na taj način izvještavanje o održivosti pretvara apstraktna pitanja u razumljiva i konkretna, čime pomaže u razumijevanju i upravljanju učincima razvoja održivosti na poslovanje i strategiju organizacije.

Izvještaj o održivosti kojeg je Grad Pula danas objavio i na web stranicama UN Global Compacta (https://www.unglobalcompact.org/participation/report/cop/create-and-submit/detail/258071) izrađuje se po G4 smjernicama koje se periodički revidiraju u cilju pružanja najboljih i aktualnih smjernica za učinkovito izvještavanje o održivosti. G4 nudi svjetski značajan okvir kao potporu standardiziranom pristupu izvještavanju, čime pridonosi razini transparentnosti i dosljednosti koja je potrebna da bi informacije bile korisne i vjerodostojne za tržište i društvo.

Zahvaljujući prepoznavanju i prihvaćanju vrijednosti društveno odgovornog poslovanja i  uvođenju sustava upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR, Grad Pula je 2014. godine postao prvi grad u Hrvatskoj koji u poslovanje uprave ugrađuje odgovornost prema okolišu i ulaganje u zaposlenike, povećavajući zadovoljstvo korisnika i smanjujući troškove poslovanja. To je Gradu Puli omogućilo pristupanje renomiranoj međunarodnoj inicijativi The United Nations Global Compact koja okuplja preko preko 12 tisuća potpisnika iz 145 zemalja svijeta, a temelji se na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije.