Notizie

21/06/2021

Poziv na koncert zbora Turecky i vokalne grupe Soprano u Puli

U utorak, 29. lipnja na pulskom Forumu održat će se koncert zbora Turecky i vokalne grupe Soprano iz Rusije s programom Unity songs.

Poznati ruski zbor Turecky i vokalna grupa Soprano već nekoliko godina predstavljaju ovaj veliki projekt pod naziovom Pjesme pobjede (Unity songs). Program uključuje izvedbu iskrenih i dirljivih pjesama o životu, miru, prijateljstvu, junaštvu i ljubavi, kao i svjetske hitove i glazbene komplimente na stranom jeziku. Koncert ima za cilj upoznati hrvatsku javnost s ruskom glazbom, stvoriti i razviti međusobno prijateljstvo, a namijenjen je svim zainteresiranima za upoznavanje ruske kulture i glazbe.

U 2018. i 2019. godini ovaj projekt održao se u 14 zemalja svijeta (SAD, Kanada, Njemačka, Francuska, Češka, Mađarska, Poljska, Austrija, Italija, Izrael, Rusija, Bjelorusija, Slovenija i Kina). Prošle godine, unatoč pandemiji, projekt se odvijao u 7 europskih zemalja. Ovi su koncerti bili usmjereni na potporu kulturnih veza i jačanje prijateljstva između svjetskih prijestolnica. Ovaj događaj ima veliko kulturno značenje za Istru, kao i za cijelu Hrvatsku.

Projekt su podržali Vlada grada Moskve i Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije, Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj, Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji Ruski dom i Grad Pula.

Koncert će se održati od 21.00 do 22.30 sati, a ulaz je besplatan.