38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Notizie

25/10/2024

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić prisustvovala otvorenju prostora Udruge žena braniteljica Domovinskog rata

Danas, 25. listopada 2024. godine zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, zajedno s predsjednicom Udruge Slavicom Porubić Kukal, svečano je otvorila prostor Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula, na adresi Koparska 58.

„Vaša Udruga predstavlja snažnu i jedinstvenu zajednicu žena koje su hrabro sudjelovale u Domovinskom ratu. U svoje osobno i u ime Grada Pule, želim izraziti duboko poštovanje prema Vašem doprinosu i žrtvi u stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske. I nakon formalnog završetka rata za mnoge se žene on nastavio jer su se danonoćno nosile s ratnim traumama članova svojih obitelji prateći ih na putu rehabilitacije i oporavka ili tragajući za onima koji su u ratu nestali. Dodjela prostora za rad Udruge samo je jedan od načina na koji Grad Pula podupire Vašu važnu misiju, a trudit ćemo se da se ta podrška nastavi i kroz druge oblike pomoći“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Predsjednica Udruge Slavica Porubić Kukal ovom je prigodom zahvalila Gradu Puli na ustupljenom prostoru te izrazila želju za još boljom suradnjom u budućnosti.

Svečanom otvorenju u ime Istarske županije prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Udruga žena braniteljica Domovinskog rata Pula okuplja žene koje su aktivno sudjelovale u Domovinskom ratu, s ciljem očuvanja sjećanja na doprinos i žrtvu žena u obrani Republike Hrvatske. Osim što njeguje vrijednosti domoljublja i humanosti, Udruga pruža podršku članicama kroz različite aktivnosti, čime potiče socijalnu uključenost i promiče zajedništvo među hrvatskim braniteljima.

Grad Pula je Udruzi ustupio prostor u Koparskoj ulici na razdoblje od pet godina uz simboličnu naknadu.