EU projekti

02/02/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić pozvan na Međunarodnu konferenciju gradonačelnika mediteranskih gradova u Firencu

Na poziv gradonačelnika Firence Darija Nardelle gradonačelnik Pule Filip Zoričić sudjelovat će u radu Međunarodne konferencije gradonačelnika mediteranskih gradova koja će se održati od 24. do 27. veljače 2022. godine u Firenci.

Zaštita okoliša, migracije preko Sredozemlja, kulturni dijalog, suradnja među mediteranskim gradovima, javno zdravstvo i socijalna sigurnost neke su od tema o kojima će raspravljati sudionici konferencije.

Očekuje se sudjelovanje više od 100 gradonačelnika iz mediteranskih zemalja koji će raspravljati o problemima, razmijeniti iskustva i usporediti moguća rješenja.

Cilj konferencije je dijalogom skrenuti pozornost na područje Mediterana te poticati i promicati međusobnu suradnju i mir.

Međunarodna konferencija gradonačelnika održava se istovremeno s godišnjom talijanskom biskupskom konferencijom Mediteranska granica mira (CEI), koja će se također održati u Firenci i okuplja biskupe s obje obale Sredozemnog mora. Dolazak je potvrdio i Sveti Otac papa Franjo koji će prisustvovati biskupskoj konferenciji te će se  u nedjelju, 27. veljače sastati s gradonačelnicima i biskupima.

Pismo gradonačelnika Grada Firence pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću i program Međunarodne konferencije gradonačelnika mediteranskih gradova nalaze se u privitku.