Novosti

14/09/2012

Obilježavanje ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja posvećeno održivoj urbanoj mobilnosti

Sedmu godinu za redom Grad Pula se priključuje obilježavanju Europskog tjedna kretanja koji će održati od 16. do 22. rujna, a središnja tema niza događanja "Kretanje u pravom smjeru", odabrana je s ciljem, kako je objasnio gradonačelnik Boris Miletić, strateškog promišljanja o urbanoj mobilnosti.

Na današnjoj konferenciji za medije u pulskoj Komunalnoj palači predstavljen je bogat program događanja kojima će Pula i ove godine sudjelovati u ovoj inicijativi. Uz Miletića, konferenciji su prisustvovali  i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i koordinator projekata Vinko Knez, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje Loris Mošnja te tajnik HAK-a Pula Rovinj Boris Siljan.

Voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja, najavila je niz aktivnosti kojima će se 16. rujna 2012. U park šumi Šijana obilježiti otvaranje ovogodišnjeg Tjedna kretanja, dok  je zatvaranje predviđeno za subotu 22. rujna 2012. kada se obilježava  i Dan bez automobila. Kako se na  dan otvaranja Tjedna kretanja obilježava i Dan zaštite omotača, građani se pozivaju da ga simbolično obilježe odlaskom u prirodu, šetnjom ili nekom drugom prigodnom aktivnošću. U sklopu mnogobrojnih programa, organiziran je i nagradni foto-natječaj "Pokreni me u pravom smjeru", a izložba radova te dodjela nagrada održat će se 22. rujna na Trgu Portarata od 9 do 12 sati.

Prvo natjecanje parova u letu papirnatih aviona pod nazivom "1. Pula Paper wings" održat će se u subotu, 22. rujna 2012. godine u 9.30 sati na pulskoj tržnici, i to u u dvije kategorije: najveća udaljenost (u metrima) i najduži let (u sekundama). Pulapromet će u narednom periodu putem medija građanima dijeliti beskontaktne autobusne kartice a sajam cvijeća na Giardinima održavat će se od 9.00 do 18.00 sati od 20. do 22. rujna.

Tajnik HAK Pula - Rovinj Boris Siljan najavio je i Eko vožnju odnosno besplatne demonstrativne vožnje građana automobilom čiji je cilj učenje racionalnoj i štedljivoj vožnji, a prezentacija će se održati u subotu 22. rujna.


Tjedan kretanja - program i aktivnosti

Sajam cvijeća

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet

e-bike

Fotonatječaj

First Pula Paper Wings