Novosti

18/03/2013

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade u INK-u predstava Petar Pan

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, u srijedu, 20. ožujka 2013. godine u 10 i 18 sati, u INK Gradskom kazalištu Pula će se nakon pročitane poruke, odigrati predstava "Petar Pan" autora Jamesa M. Barriea u režiji i koreografiji Andree Gotovina. Izvođači su Rade Radolović i polaznici radionice Scenski Pokret dramskog studija INK, a za dramatizaciju teksta je zadužena Marijana Peršić.

Petar Pan priča je koja me prati i fascinira od djetinjstva. To je dječak koji zna letjeti, velikodušan ali lak na ljutnji, uvijek spreman na avanture, preplašen kada misli da mora umrijeti, ali uvjeren da će i "smrt biti velika pustolovina", odbija odrasti i u svijetu mašte čini to mogućim. Radi se o priči prepunoj pustolovina, prijateljstva, igre, zabave i čarolije, različitih likova i karaktera u kojima se mnogi mogu pronaći.

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade međunarodnu poruku napisao je Michael Morpurgo, pismo Yvette Hardie, predsjednica ASSITEJ-a, a hrvatsku je poruku napisala Jasenka Ramljak, dugogodišnja voditeljica Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Poruke i pismo možete pogledati ovdje.

Slogan Svjetskog Assitej-a za razdoblje 2012-2014. je "Povedite danas dijete u kazalište". Smatrajući poruku jasnom i jednostavnom potiče da je široko i inventivno koristimo. To je poziv roditeljima, bakama i djedovima i starateljima da djecu o kojima brinu 20. ožujka povedu u kazalište.