Novosti

28/03/2013

S filmom u Europu

Danas je u Europskom domu u Zagrebu predstavljen prvi dio Međunarodnog program Europolis 60. Festivala igranog filma u Puli koji će se održati od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Prijatelj ovogodišnjeg festivala biti će Europska unija, te će se dugometražnim i kratkim igranim filmova u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU.

Na 13. izdanju Europskog filmskog programa Festivala igranog filma u Puli po izboru umjetničkog ravnatelja Festivala, biti će premijerno prikazani francuski triler U kući (Dans la maison) Franà§oisa Ozona, talijanska drama Ja i ti (Io e te) Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni Ludwig II redateljice Marie Noelle i redatelja Peter Sehr, britanski triler Žrtveno janje (Scapegoat) Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda (La migliore offerta) Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler Stražar (Le guetteur) Michelea Placida. Predstavljeno je i prvih sedam kratkih europskih filmova. Druga polovica Međunarodnog programa će biti objavljena nakon Festivala u Cannesu.

Ravnateljica festivala Zdenka Višković-Vukić govorila je o promidžbenoj kampanji 60. Festivala i najavila da će "kutija želja" s virtualnim svjećicama uskoro iz Pule krenuti na hrvatsku turneju, od Zagreba, Osijeka i Zadra do Poreča i Rijeke.

Pismo Zlatka Vidačkovića pogledajte ovdje.