Novosti

12/06/2013

Trodnevno oživljavanje antičke Pule

Od sutra pa sve do subote, 15. lipnja grad Pula postaje poprište održavanja 12. Festivala Dani antike - Pula Superiorvma koji ćeoživjeti staro ruho tritisućljetnog grada. Festival se održava naglavnom trgu antičke i suvremene Pule - Forum, na Trgu Portarata, a veliki subotnji gladijatorski spektakl ugostit će Arena.

Osim gastronomskih punktova, antičkog sajma, prezentacije antičkih zanata i crtica iz antičkog života, na Forumu i Portarati odvijat će se glazbeno-scenski program u kojem sudjeluje širok broj udruga i kulturno-umjetničkih društva. U sklopu festivala će se održati i peta humanitarna modna revija "Svi smo mi jednaki", te se otvara izložba  fotografija pod nazivom "Retrospektiva pulskih fotografa".

Kako bi se i najmlađi zabavljali, uz svakodnevne animatorske radionice i igraonice udruge Birikina, na festivalu se 13. lipnja u 9.30 sati u kinu Valli, kao dio dječjeg programa, otvara izložba dječjih radova, a filmski program za djecu bit će dostupan od 13. do 16. lipnja. U suorganizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Dani antike donose kostimiranu zabavu za djecu u defileu kroz grad. U njemu će sudjelovati veći broj mališana iz pulskih škola i vrtića te sva ona djeca koja se žele spontano priključiti. Antiku će, kroz igru, s djecom istraživati Cezar, Afrodita, Herkul i Dijana, a mališane će zasigurno razveseliti i prigodni pokloni.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule i Arheološki muzej Istre.

Detaljniji program za najmlađe pogledajte ovdje.