Novosti

24/12/2015

Siječanj u INK-u

Uz tradicionalno bogat prosinački program Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula niti u siječnju nove godine neće nedostajati događanja na kazališnim daskama.



U nastavku donosimo program INK-a za siječanj 2016. godine



9. siječanj (subota) u 20 sati: STILSKE VJEŽBE, gostovanje, Kazalište Planet Art, Zagreb, slobodna prodaja.



AUTOR: Raymond Qieneau

REDATELJ:: Tomislav RADIĆ

IGRAJU: Lela MARGITIĆ i Pero KVRGIĆ

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom, 

Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest.  Najsjajniji je predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti, te već punih 48 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva - magijom kazališta!



13. siječanj (srijeda) u 20 sati: LETICIJA I LJUBLIST, gostovanje Kazalište Mala scena, Zagreb, sezonska pretplata i slobodna prodaja     

         

AUTOR: Peter Shaffer

REDATELJ: Ivica Šimić

IGRAJU: Vitomira Lončar, Jasna Bilušić, Buga Marija Šimić,  Ivica Šimić

Leticija je turistički vodič koja želi promijeniti povijest Ujedinjenog Kraljevstva.  Okupljenim turistima priča povijesna događanja na svoj način izmišljajući detalje koji nisu postojali. Dvorana Fustian Halla  ispunjena turistima koji su isprva  nezainteresirano slušali njezina izlaganja. Kada je osjetila i vidjela da su činjenice koje je navodila dosadne,  pustila se mašti  i dodavala  izmišljene detalje impozantnog stubišta i događanja na njemu. Turiste je to zainteresiralo, uspjela je pridobiti njihovu pažnju.

Sve bi to bilo  dobro da nije slučajno naišla Lotte iz Zaklade za zaštitu spomenika kulture koja je naprasno prekinula obrazlaganja Leticije  i njezinih čudnih netočnih izlaganja"¦.

Predstava je praizvedena 1987. u kazalištu Theatre Royal Bath u Londonu, a u Maloj sceni, prvi put  8. ožujka 1992. u režiji Vlade Habuneka. Bio je to veliki uspjeh predstave ali i Neve Rošić i Nade Subotić. Danas, 23 godine od te predstave, Leticiju i Ljublist isčitavamo u posve novom i drugačijem kontekstu. U vremenu u kojem nestaje Europa koju smo poznavali, koju smo žudjeli i koju smo 1992. sanjali, Europa koja danas, nakon 1940. ponovno umire pod pritiskom "seobe naroda s Istoka".

Ivica Šimić



14. siječanj ( četvrtak): GLAZBENA MATINEJA U FOAJEU, Muzička akademija u Puli, slobodan ulaz



Predstavljamo glazbenu raskoš vokalnih formi - od solo pjesme do opernih arija - kroz  sakralnu i svjetovnu tematiku, opise uzvišenih i putenih ljubavi, sretnih i nesretnih, platonskih i proživljenih. Program obuhvaća skladateljice i skladatelje hrvatske i svjetske glazbene baštine koji su dio svog skladateljskog opusa posvetili vokalnoj glazbi - tom čudesnom spoju glazbe i riječi, note i teksta kojima izvođači dopiru do srca svojih slušatelja.



15.  i 16. siječanj (petak i subota) u 20 sati: DOGVIL, gostovanje Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward), slobodna prodaja                                                                        

Predstava Dogvil adaptacija je scenarija istoimenog filma Larsa von Triera "Dogville" koja prati priču glavne junakinje, Grejs, koja bježi od gangstera i spas pronalazi u naizgled idiličnom gradiću po imenu Dogvill. Vrlo brzo na površinu te idealizirane zajednice izlazi frustriranost, zatvorenost i agresivnost koja se krije u svakom njenom žitelju, a Grejs će postati žrtva onih kojima je htjela pomoći i u čiju je ljudskost i dobrotu povjerovala.

REDATELJ: Kokan Mladenović

IGRAJU: Branislav Trifunović, Milica Majstorović, Tamara Aleksić

Glazbu uživo izvodi glazbena grupa Vrooom u sastavu: Andrija Belović, Jamal Al Kiswani, Marko Grubić 



21., 22. i 23. siječanj (četvrtak, petak i subota) u 20 sati: THELMA & LOUISE, repriza, pretplata i slobodna prodaja    



REDATELJ: Dalibor Matanić

IGRAJU: Tihana Lazović, Lana Gojak, Senka Bulić, Rade Radolović, Janko Popović Volarić

Motiviran originalnim scenarijem Callie Khouri iz 1991. namjera mi je napraviti predstavu koja progovara o problemima koji su krajnje univerzalni i ne tiču se samo američkog kontinenta, štoviše iznimno točno ukazuju na neke rudimente negativnog ljudskog djelovanja u našoj regiji. Teško prihvaćanje nezaustavljive tranzicije moderne žene od patrijarhata prema ženskoj emancipaciji, individualnosti i općenito analiza ljudske slobode u današnje doba, garancija su ukazivanja na željenu problematiku i kvalitetnu komunikaciju s pulskom kazališnom publikom. Namjera mi je također aktivnije uvesti publiku u samu predstavu ne bi li se što sugestivnije prikazala i osjetila tragedija dviju hrabrih žena koje su podigle glavu i odlučile napokon živjeti život punim plućima. Uz nositeljice glavnih uloga, Helenu Minić (Thelma) i Lanu Gojak (Louise), pojavit će se i nekoliko sporednih uloga, pretežno muškog svijeta koji je djelomično potpora, a u većini slučajeva prepreka njihovoj slobodi. U današnjem svijetu jako je upitan pojam ljudske slobode i životi koji se pokušavaju izmaknuti osjećaju da ste samo jedan sitni kotačić u velikoj mašini, siguran sam da će predstava "Thelma & Louise" na krilima filmske uspješnice doći do srca svih Puležana, a i šire hrvatske i regionalne publike i postati jedna adrenalinska, istovremeno i iznimno emotivna kazališna uspješnica.

Dalibor Matanić



NAGRADE:

Na dodjeli Nagrade hrvatskog  glumišta 2014. predstava je imala dvije nominacije.

Helena Minić u ulozi Thelme, osvaja nagradu Glavna ženska uloga u kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja-Drama.

U ovoj postavi alternira je Tihana Lazović, jedna od deset najperspektivnijih europskih glumica prema ocjeni žirija europske organizacije nacionalnih filmskih agencija, te dobitnica već dvije prestižne nagrade za najbolju glumicu - pulsku Zlatnu Arenu i nagradu iz njemačkog Cottbusa.

Na 15. međunarodnom festivalu komornog teatra "Zlatni Lav" u Umagu Thelma & Louise osvaja  nagradu  "Grand Prix".



28. siječanj (četvrtak) u 18 sati: IMA DA TE IMA, premijera, pretplata i  slobodna prodaja

29. siječanj (petak) u 9 i 10:30 sati: IMA DA TE IMA   

30. siječanj (subota) u 11 i 18 sati: IMA DA TE IMA    



AUTOR: Marijana Peršić i Aleksanda Bančić

IGRAJU: Lana Gojak i Rade Radolović



Tin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je to strah, čemu služe prijatelji"¦

Pred dječjom publikom, i onima nešto starijima, otvara se razigrana dječja predstava koju kroz dramsku igru likova Tina i Tine vješto nose Rade i Lana nudeći nam prepoznatljive slike djetinjstva.

Mjesečni letak INK-a možete pogledati ovdje.

INFO, REZERVACIJE I PRODAJA     

on-line prodaja i rezervacija:

http://www.ink.hr/?id=3

radno vrijeme blagajne:

- ponedjeljak-petak od 10 do 13 sati i jedan sat prije početka predstave

telefon: 052 212-677

e-mail: prodaja@ink.hr



POPUSTI NA REDOVNE CIJENE ZA VEČERNJE IZVEDBE U PRETPRODAJI,  ZA PROGRAME U ORGANIZACIJI INK:

20% za grupne posjete (više od 10 ulaznica) za tvrtke, ustanove, udruge, domove  i sl.

30% za umirovljenike, invalide, potpisnike ugovora DS INK, članove Svijeta knjige

50% za organizirane posjete učenika u večernjim terminima i besplatna ulaznica za profesora - pratitelja na svakih 15 učenika; za individualni posjet učenika i studenata; za pretplatnike na programe u organizaciji INK izvan pretplate