Novosti

23/02/2011

Strategija razvoja Grada Pule 2009.-2015.

Strategija razvoja grada Pule je instrument pomoću kojeg se svim davateljima sredstava i investitorima, uključujući Europsku komisiju, Vladu Republike Hrvatske te niz bilateralnih i multilateralnih izvora, kao i privatne investitore, može predstaviti strateški dobro strukturiran razvojni plan.

Takva Strategija razvoja ima i ključnu ulogu u učinkovitom i uspješnom korištenju vlastitih, lokalnih, županijskih i državnih sredstava za gospodarski i socijalni razvoj, zaštitu okoliša i druge ključne razvojne aktivnosti.

Strategija je dakle, način ostvarenja ciljeva tj. plansko-programski postupak i sredstvo za učinkovitije i uspješnije upravljanje razvojem.

Ciljevi Strategije razvoja grada Pule su:

- stvoriti sveobuhvatan i konzistentan razvojni plan grada Pule, kojim se identificiraju i utvrđuju: vizija, strateški ciljevi, prioritetna područja intervencije, mjere i postupak provedbe i praćenja.

- osnažiti partnerstvo kroz sudjelovanje javnosti u gradskom (lokalnom) razvoju;

- ojačati sve resurse u gradu Puli za upravljanje razvojem. 

Stručnjaci i šira javnost grada Pule svojim sudjelovanjem pridonijeli su izradi Strategije razvoja, osmišljavanju i provedbi gospodarskog, društvenog i ukupnog razvoja grada Pule.

Partnerski odbor kao i uključivanje građana putem web stranice u izradu « Strategije razvoja grada Pule 2009.-2015.» imali su za cilj razvijanje partnerstva i suodgovornosti kroz sudjelovanje javnosti, pojedinaca i svih društvenih skupina.

Strategija razvoja Grada Pule