Notizie

30/07/2012

Conferiti i premi del 59. Festival cinematografico di Pola

Dodjelom nagrada i projekcijom prvog pulskog igranog filma "Pulske veze", protekle je subote okončan 59. Festival igranog filma u Puli. 
Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem Pula Film Festivalu pripala je filmu "Pismo ćaći,  redatelja Damira Čučića. "Pismo ćaći" potresno je uvjerljiva priča o odnosu oca i sina u patrijarhalnom svijetu gdje muškarci zaziru od nježnosti. U zadivljujućoj umjetničkoj pustolovini, autori filma, duboko ispod desetljetnih naslaga bijesa, međusobnog optuživanja, krivnje i kajanja, nalaze skrivenu ljubav, oprost i smiraj za obojicu junaka.

Zlatnu Arena za režiju dobio je Branko Schmidt za film "Ljudožder vegetarijanac", a za najbolji scenarij nagrađena je Vlatka Vorkapić za film "Sonja i bik".

Zlatna Arena za najbolju glavnu žensku pripala je Ani Karić za ulogu Helene u filmu "Noćni brodovi", redatelja Igora Mirkovića, a Zlatnu Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Rene Bitorajac za ulogu dr. Danka Babića u filmu "Ljudožder vegetarijanac", redatelja Branka Schmidta.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Olga Pakalović za ulogu Safije u filmu "Halimin put" redatelja Arsena A. Ostojića, a Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Mate Gulin za ulogu Oca u filmu "Pismo Ćaći", redatelja Damira Čučića.

Popis ostalih nagrada i priznanja možete pogledati ovdje.