Notizie

14/09/2012

Pola si associa alle celebrazioni della Settimana europea della mobilità sostenibile

Sedmu godinu za redom Grad Pula se priključuje obilježavanju Europskog tjedna kretanja koji će održati od 16. do 22. rujna, a središnja tema niza događanja "Kretanje u pravom smjeru", odabrana je s ciljem, kako je objasnio gradonačelnik Boris Miletić, strateškog promišljanja o urbanoj mobilnosti.

Na današnjoj konferenciji za medije u pulskoj Komunalnoj palači predstavljen je bogat program događanja kojima će Pula i ove godine sudjelovati u ovoj inicijativi. Uz Miletića, konferenciji su prisustvovali  i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i koordinator projekata Vinko Knez, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje Loris Mošnja te tajnik HAK-a Pula Rovinj Boris Siljan.

Voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja, najavila je niz aktivnosti kojima će se 16. rujna 2012. U park šumi Šijana obilježiti otvaranje ovogodišnjeg Tjedna kretanja, dok  je zatvaranje predviđeno za subotu 22. rujna 2012. kada se obilježava  i Dan bez automobila. Kako se na  dan otvaranja Tjedna kretanja obilježava i Dan zaštite omotača, građani se pozivaju da ga simbolično obilježe odlaskom u prirodu, šetnjom ili nekom drugom prigodnom aktivnošću. U sklopu mnogobrojnih programa, organiziran je i nagradni foto-natječaj "Pokreni me u pravom smjeru", a izložba radova te dodjela nagrada održat će se 22. rujna na Trgu Portarata od 9 do 12 sati.

Prvo natjecanje parova u letu papirnatih aviona pod nazivom "1. Pula Paper wings" održat će se u subotu, 22. rujna 2012. godine u 9.30 sati na pulskoj tržnici, i to u u dvije kategorije: najveća udaljenost (u metrima) i najduži let (u sekundama). Pulapromet će u narednom periodu putem medija građanima dijeliti beskontaktne autobusne kartice a sajam cvijeća na Giardinima održavat će se od 9.00 do 18.00 sati od 20. do 22. rujna.

Tajnik HAK Pula - Rovinj Boris Siljan najavio je i Eko vožnju odnosno besplatne demonstrativne vožnje građana automobilom čiji je cilj učenje racionalnoj i štedljivoj vožnji, a prezentacija će se održati u subotu 22. rujna.


Tjedan kretanja - program i aktivnosti

Sajam cvijeća

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet

e-bike

Fotonatječaj

First Pula Paper Wings