Notizie

16/09/2014

Inizia la Settimana europea della mobilità sostenibile

I ove godine Grad Pula se zajedno s više od 1500 europskih gradova i 150 milijuna stanovnika, uključuje u obilježavanje Europskog tjedna kretanja i to u periodu od 16. do 22. rujna. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na pulskim Giardinima, a konferenciji su nazočili Giordano Škuflić, pročelnik UO za prostorno uređenje i Loris Mošnja, voditeljica odsjeka za zaštitu okoliša.

Zahvalivši se medijima što već devetu godinu zaredom prate ovaj događaj, Škuflić je napomenuo kako će provedba održivih prometnih rješenja, promjena navika i smanjenje ovisnosti o osobnim vozilima omogućiti povratak  građana na ulice gradova i njihovo oblikovanje po mjeri čovjeka. Grad Pulu izrazito veseli što je dio jedne takve inicijative koja će u konačnici rezultirati boljom kvalitetom života u Gradu, zaključio je Škuflić.

Mošnja je okupljenima ukratko predstavila ovogodišnji program koji će se odvijati pod sloganom "Naše ulice, naš izbor"("Our Streets, Our Choice"), te istaknula kako je želja organizatoraukazati na utjecaj građana u korištenju i oblikovanju javnih prostora. Napomenula je kako će tijekom sljedećih tjedan dana građanima biti dostupne brojne pogodnosti poput besplatne probne vožnje električnim biciklima, razne nagradne igre, radionice i slično.

Program povodom Europskog tjedna kretanja možete vidjeti ovdje.