Notizie

05/10/2012

Dal 13 ottobre la metropolitan Opera nuovamente al cinema Valli

Danas je u Maloj dvorani Kina Valli održana konferencija za novinare na kojoj su javnosti predstavljene novosti i informacije o radu jedinog pulskog kina. Kao uvod konferenciji ravnateljica Zdenka Višković-Vukić ukratko je iznijela informacije vezane za digitalizaciju Kina. U Ministarstvu kulture RH  pripremljen je natječaj  za nabavu digitalnog projektora, tehnička dokumentacija je spremna, te se očekuje da će se sam natječaj objaviti u listopadu. Ujedno je prihvaćen prijedlog da se digitaliziraju i svi relevantniji Festivali u Hrvatskoj.

Voditeljica Kina, Tanja Miličić, objašnjava da upravo zbog digitalizacije, odnosno distribucije filmova na DCP-u (digitalnom formatu), Kino program tijekom listopada ne broji mnoge filmske hitove, ali da je obogaćen nizom filmova koji su nagrađivani u Cannesu, Berlinu i Veneciji. Hitovi poput "Sumrak sage", "James Bonda" i "Hobbita" ipak će se prikazivat u Kinu Valli, budući da će se za njih ipak izrađivati kopije na 35- milimetarskoj vrpci.

Voditelj Abecede filma, Marko Rojnić, predstavio je ovogodišnji program koji će se fokusirati na Povijest filma, odnosno razvoj zvučnog filma, te će se kroz niz od 13 predavanja definirati utjecaj i posljedice zvučnog filma kroz hollywoodske i europske primjere. Prvo predavanje je na rasporedu 9. listopada, te će se održavati dvaput mjesečno u Maloj dvorani Kina Valli, a kotizacija za polaznike iznosi ukupno 100,00 kn. Prijave i dodatne informacije moguće su telefonom na broj 222 703 ili e- mailom na
Kino Valli nastoji dati podršku i lokalnim umjetnicima koji se bave filmom, a 19. listopada u 21:30 premijerno će se prikazati film Jazz Apartment, kojeg je na konferenciji predstavio jedan od redatelja, Tomislav Lovro Pavleka, za kojeg kaže da je nastao u potpunosti "volonterski" te da opisuje kako je došlo do svjetske afirmacije Jazz Festivala u Balama, te zašto je Jazz glazba danas ugrožena.

Tanja  Miličić je također predstavila sezonu Metropolitan Opere za 2012/2013 godinu, a koja započinje 13. listopada u 19:00 izvedbom Donizettijevog Ljubavnog napitka sa Annom Netrebko u naslovnoj ulozi.  Ukupno će se prikazati 12 opera uživo a ulaznica za jedan izravan prijenos iznosi 75,00 kn. Moguće je ostvariti i popust za pretplatu za 7 od 12 izravnih prijenosa iznosi, te u tom slučaju ulaznica iznosi  55,00 kn po prijenosu. Pretplatu je moguće kupiti do 15. prosinca 2012. godine.

Od 16. listopada do 2. studenog u foajeu Kinu Valli bit će postavljena izložba 50 godina Rock glazbe u Puliostvarena u suradnji sa udrugom Syntheses, a koja obuhvaća supkulturnu glazbenu scenu od 1962. do 2012. godine.

Iz kina Valli obaviještavaju da je započela prodaja ulaznica za kino putem interneta. Budući da će se ovakav sustav rada uhodavati nekoliko dana, molimo posjetitelje  za strpljenje i razumijevanje ako naiđu na  poteškoće prilikom kupnje/rezervacije. Podršku pri kupovini/rezervaciji ili dodatne mogu se dobiti elektroničkom poštom na marketing@kinovalli.com
.

Također, podsjećaju da je večeras u 21:30 u Kinu Valli na rasporedu  Manhattan Short Film Festival - festival kratkog filma koji se istovremeno odvija u cijelom svijetu a o čijem pobjedniku odlučuje upravo publika.

Kino Valli - program za listopad

Metropolitan opera - programski letak

Abeceda filma